You are here

Vazdušni jastuci

Na ovom linku možete pogledati ceo katalog: Sava_Rescue_Katalog.PDF

 

 

Vazdušni jastuci niskog pritiska 0.5 bar 

Vazdušni jastuci se koriste za podizanje većih vozila, kamiona i prikolica kao i za podizanje kola, autobusa prilikom popravke I servisa, sa mogućnošću podizanja do 9 tona. Koriste se za podizanje prikolica kamiona, vagona i bilo čega što zahteva podizanje gde se izbegava mala površina kontakta.
 
Za ekstremno teška i zahtevna podizanja koristiti više jastuka u nizu.
 
Specijalne podloge koje se stavljaju ispod i iznad jastuka obezbeđuju da se jastuk ne pomera prilikom podizanja tereta u različitim uslovima.
 

tehnički_podaci.jpg


Vazdušni jastuci srednjeg pritiska

Primena ove vrste vazdušnog jastuka je najbolja u spasilackim aktivnostima: u situacijama saobraćajnih nesreća, prilikom urušavanja tunela, planine i u situacijama kada spasilačke ekipe ne mogu na lakši način obezbediti sigurnost.
 
Vazdušni jastuci su efikasni na: mekoj podlozi, neujednacenom tlu, šljunkovitom tlu, na snegom i ledom prekrivenom tlu,
 
što im omogućavaj visok nivo sigurnosti prilikom korišcenja. Bazni deo i top jastuka su od relativno tanke višeslojne tekstilom ojačane gume sa velikom otpornošcu na tačkasto opterećenje.
 
Bocni zidovi jastuka su od ododabranih poliamidnih materijala sa 3 do 4 puta vecim sigurnosnim faktorom. 
 
 

Vazdušni jastuci visokog pritiska 8.0 bar

Vazdušni jastuci visokog pritiska sa mogućnošću da podignu od 1 do 64 tone, koriste se u različlitim situacijama gde je potrebno podići veći teret.
 
Ojačani su materijalom Kevlar, lagani su i jednostavni su za upotrebu. Površina jastuka omogućava dobro naleganje prilikom podizanja tereta I može se koristiti više jastuka istovremeno jedan na drugi.
 

Vazdušni jastuci visokog pritiska 8.0 bar

Ravni vazdušni jastuci su poboljšana verzija u odnosu na standardni tip. Zahvaljujući svojoj konstrukciji i dizajnu cela zaravnjena površina jastuka ravnomerno podiže teret nezavisno od visine podizanja.
 
Ovakav vazdušni jastuk omogućava veću površinu kontakta i veću sigurnost prilikom korišcenja, pogotovo kada koristimo dva ili tri jastuka jedan preko drugog za veće visine podizanja.
 
Ovi jastuci su napravljeni od gume koja je otporna na habanje i ojačana Kevlarom. Grafikoni sa karakteristikama podizanja kod standardnih vazdušnih jastuka, koji su često bili komplikovani za razumevanje, kod ravnih jastuka više nisu potrebni.
 

 


 

 

Pogledajte primenu vazdušnih jastuka u realnim situacijama: